VLOK is onaangenaam verrast door een nieuwe duurzaamheidsheffing voor klusbedrijven, kleine aannemers en zelfstandige professionals in de bouw. De brancheorganisatie werd deze week overvallen door het nieuws van de heffing en start nu een petitie.

Wat is er aan de hand? De VLOK heeft deze week een schrijven ontvangen van het Ministerie van Volkshuisvesting. In de brief wordt een duurzaamheidsheffing van 104,24 aangekondigd voor klusbedrijven, aannemers met maximaal acht mensen in dienst en alle zelfstandige professionals in de bouw. Dit raakt VLOK in het hart. Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan”, aldus Dennis Kosten, directeur van de VLOK.

De duurzaamheidsheffing wordt in rekening gebracht voor het ‘veroorzaken van onevenredig veel (bouw)afval. Dennis Kosten: “Hoe weten ze dat nou per bedrijf? Dit is vaag en wij gaan dat juridisch toetsen. Voor ons voelt dit alsof ze de tekorten in de staatskas willen vullen met eerlijk verdiend geld van de kleine ondernemer. Dit is belachelijk. Voor ons volstrekt onaanvaardbaar!”

Maandag start VLOK met een actie om deze heffing te stoppen. “Op onze website kunnen mensen heel eenvoudig de petitie ondertekenen. De mensen die ik heb gesproken zijn op zijn zachtst gezegd ook verontwaardigd. Daarom rekenen we op een groot aantal ondertekenaars. Deze rekening voor de kleine ondernemers gaat er wat ons betreft niet komen.”

Los van deze petitie onderzoekt VLOK ook andere wegen om de heffing van tafel te krijgen. “Een krachtig geluid naar Den Haag is nodig. Het is nu echt genoeg geweest.”

Directeur Dennis Kosten gaf een uitgebreid interview aan vakblad KlusVisie. Dat lees je hier.

Evenals trouwens het vervolg op de actie……

Delen: