In maart 2005 verscheen het rapport Eindrapport en 0-meting Kwaliteit en energiebesparing in de verbouwmarkt. Dit rapport was de uitkomst van USP Marketing Consultancy in opdracht van SenterNoven en de SBR. Aan dit onderzoek was meegewerkt door Bouwgarant, de FOSAG (nu OnderhoudNL) en de VLOK.

Het rapport geeft een beeld van het ‘energiebesparingsgedrag’ van professionals in de verbouwmarkt en moest handvatten bieden voor het ontwikkelen van informatiemateriaal voor die professionals.

Naar aanleiding van dit rapport is door de Stichting Bouwresearch (SBR) – samen met Bouwgarant, de FOSAG en de VLOK – een tiental VerbouwVakWijzers samengesteld voor kleinschalig werkende klussen-, verbouw- en onderhoudsbedrijven.

Deze uitgaven richten zich op drie aspecten: de stand der techniek, de bouwregelgeving en advisering van klanten.

De serie VerbouwVakWijzers bevatten de volgende uitgaven (digitale uitgaven van ISSO *):https://www.vlok.nl/wp-content/uploads/2020/03/Isoleren.pdf

Hoewel deze uitgaven al weer enige tijd geleden vervaardigd zijn bevatten zij nog voldoende nuttige informatie.

Wil je nog een gedrukt exemplaar ontvangen dan kun je contact opnemen met de VLOK via info@vlok.nl. Zolang de voorraad strekt!

*) In verband met het opheffen van de SBR heeft de stichting Instituut voor Studie en Stimulering van Onderzoek op het gebied van gebouwinstallaties (ISSO) de reeks onder haar hoede genomen. Op dit moment (maart 2020) wordt onderzocht of en hoe deze serie kan worden voorzien van een update.

terug naar Projecten

 

Delen: