Kwaliteit vereist een goede basis.

Voor de VLOK is het thema Ondergrond een van de belangrijkste kennisdossiers. Jaren geleden gestart met het waterdicht maken van badkamers met de tegellijmsystemen van PCI. Daar waar vele VLOK-leden een vaste stukadoor hebben voor het glad opleveren van wanden en plafonds, merken zij, dat ook deze gespecialiseerde vakmensen het steeds drukker hebben. Om toch voort te kunnen zit er weinig anders op dan het werk zelf uit te voeren.

Daarom is de VLOK Akademie blij met de nieuwe partner: Toupret.

Toupret is een onafhankelijke, familiale groep die ruim tachtig jaar geleden opgericht werd door de Fransman Désiré Jardin die iets bijzonders had uitgevonden: een gebruiksklare poederplamuur. Het bedrijf heeft nu zeven filialen wereldwijd, exporteert van daaruit naar tientallen landen en telt tweehonderd medewerkers. Ondertussen heeft Toupret niet alleen een heel assortiment van opvulplamuren maar ook plamuren en pleisters voor afwerking.

Gezond voor vaklui en lage impact op milieu

Wat de producten allemaal gemeen hebben, is dat ze ontworpen werden om de toepassingen minder belastend te maken, om te kunnen toepassen op reeds geschilderde ondergronden en ze allemaal uitsterst snel kunnen afgewerkt of overschilderd worden! De producten van Toupret hebben een A of A+-label: producten met weinig of geen uitstoot van vluchtige organische stoffen. Het bedrijf produceert met beperkte CO2-emissie en afval, en optimaliseert zijn transport.

Ook voor all round vakmensen

Schilders zijn al goed bekend met de oplossingen die Toupret biedt voor het voorbereiden van de ondergrond, zowel binnen als buiten. Maar ook andere vakmensen gebruiken de producten voor het vullen en herstellen van muren, behandelen van vocht of hout of voor het verkleven van nadenbanden. Ze halen allemaal eenzelfde reden aan: het comfort waarmee de Toupretproducten worden aangebracht. Je verbruikt minder product en je wint tijd omdat er minder bewerkingen nodig zijn dan met traditionele producten.

Nieuw: kleinverpakkingen en spuitpleisters

Om te beantwoorden aan de vraag van vaklui die een kleinere klus moeten klaren, lanceerde Toupret begin 2019 een volledig nieuw assortiment van kleinverpakkingen en spuitpleisters.

Training en opleiding

Het DNA van Toupret is vorming, opleiding en training. Dit DNA sluit perfect aan bij de VLOK Akademie. Een goed ingelichte vakman is reeds 50% van het beoogde eindresultaat. Zo zijn er modules die uitgewerkt werden voor de (nog) niet geoefende vakman (met de alom gekende rolpleister PLANEO, een innovatie van Toupret uit 2011) en spuitpleisters voor de grotere klus….

Bij trainingen in de VLOK Akademie voorziet Toupret elk VLOK-lid niet alleen van een Certificaat Vakmanschap en Zekerheid, maar ook van een uiterst rijk gevulde starterskit waar enthousiast mee aan de slag kan gegaan worden.

 

Meer weten over het nieuwe lid van de VLOK Akademie: www.toupret.nl

Delen: