Donderdagochtend 14 maart vertrok een VIP-touringcar met 26 nieuwsgierige VLOK-ledenvoor een tweedaagse studiereis. Om later te worden aangevuld met nog eens twee, die in Frankrijk wonen en werken. In totaal 28 bedrijven; schilders, klusbedrijven, kleinbouwbedrijven, daglicht-timmerbedrijven en interieurbouwers. Genoeg te bespreken en genoeg te lachen; Toupret, daar zijn we dan!

In twee groepen werden beide locaties van dit bedrijf bezichtigd in Corbeil-Essonnes, een voorstad van Parijs. Tijdens de rondgang hebben de mensen van Toupret Benelux als tolk de brug geslagen tussen de medewerkers van de fabrieken en de gasten.

De volgende dag bezochten de VLOK-leden het trainingscentrum van Toupret. Mochten de ene groep na een demonstratie zelf aan de gang, de andere groep kreeg op dat moment in het theorielokaal uitleg over de techniek achter de magie.

Het levert wat op

VLOK-voorzitter Wim de Vink: “Voor mijzelf, in mijn dagelijkse praktijk van keukenrenovatie, ben ik bijzonder gecharmeerd van de pasta’s die met een roller op te brengen zijn waarna ze met een spaan worden geëgaliseerd.

Voor mij ideaal om tegelwanden boven het keukenwerkblad als gestuukt op te leveren zonder dat ik alle stukadoors in mijn telefoon moeten bidden en smeken of ze alsjeblieft voor drie vierkante meter willen komen. Met een variant van het product waarmee ik even gewerkt heb lukt het zelfs over de tegel heen zonder primer. Tuurlijk, ik moet mijn meters nog maken, maar er gloort licht aan het eind van de tunnel!

De VLOK is een branchevereniging die gelooft het samenbrengen van vakgenoten onderling en leveranciers en vakmensen. Heel praktisch ontstaan er dan – zoals tijdens deze studiereis –ideeën, verbanden en oplossingen. En zie, de eerste onderlinge offerteaanvragen gingen dit weekend al over de whatsapp: Zeg, jij zat toch in de…. Kan jij voor een klant van mij…. En dat is weer mooi meegenomen.

Toupret, meer dan stukadoor-pleisters

Toupret bestaat sinds 1938. Het assortiment van Toupret is uitgegroeid tot een scala van verrassend handige plamuren (ook voor hout) en egalisatie en afwerkpleisters voor de allrounder die het grote stucwerk liever aan de stukadoor overlaat.

Omdat de pleisters van Toupret juist niet alleen bestemd zijn voor de stukadoor vond de VLOK dat reden genoeg om geïnteresseerde leden kennis te maken met dit merk; juist als schilder, allrounder en iedereen die zijdelings met egalisatie en renovatie van wanden en plafonds in aanraking komt.

Betrokken

VLOK-directeur Dennis Kosten: “Ik had nog last van de nasleep van een zware verkoudheid.Mijn stem liet praten nauwelijks toe. Dus werd het kijken en luisteren. Wat mij erg opviel tijdens het bezoek wat de trots die alle medewerkers van Toupret uitstraalden. Ieder was trots bij Toupret te mogen werken aan mooie producten! Het was in één woord: hartverwarmend!

 

Delen: