Wilt u een klusopdracht plaatsen bij een klussenbedrijf? Dan is het belangrijk goede afspraken te maken. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Een VLOK-Erkend bedrijf werkt altijd op basis van de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden. Deze bevatten de meest algemene zaken, maar uiteindelijk is het sluiten van een overeenkomst altijd maatwerk.

Een klusopdracht plaatsen begint bij het maken van goede afspraken. Hierdoor voorkomt u mogelijke problemen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan problemen met vooruitbetalingen, tussentijdse betalingen bij omvangrijke opdrachten, de oplevering van het werk. Door akkoord te gaan met de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden, bent u er in ieder geval zeker van dat ook uw belangen goed zijn afgedekt. Deze voorwaarden zijn voorgelegd aan de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

De nu geldende algemene voorwaarden zijn de

VLOK Uitvoeringsvoorwaarden 2024*)

*) Het jaartal geeft aan wanneer de voorwaarden voor het laatst aan de consumentenorganisaties zijn gelegd met wijzigingen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de laatste stand van de wetgeving.

Goede afspraken doen recht aan de belangen van beide partijen. Daarom is het goed te beseffen, dat ook de klussenondernemer bepaalde risico’s graag gedekt ziet.De meest voor de hand liggende zaken zijn in de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden goed en evenwichtig geregeld. Ook kan het VLOK Opdrachtformulier gebruikt worden.

Daarnaast kan het nodig zijn zelf op een aantal punten nog aanvullende zaken vast te leggen. Als voor u als klant een te late oplevering nare gevolgen kan hebben, maak dan duidelijke afspraken over het tijdstip van oplevering. Maar een klussenondernemer kan ook schade ondervinden als de opdracht op het laatste moment wordt afgezegd. Of u vindt tijdens de klus dat u niet langer van de diensten van het klussenbedrijf gebruik wil maken. Misschien kunt u zich niet voorstellen dat deze dingen gaan gebeuren. De kunst van goede afspraken is en blijft oplossingen te hebben voor mogelijk ongewenste situaties waarbij je in ieder geval samen tevoren de gevolgen goed in beeld hebt gebracht. Dan hoeft op het moment dat zo’ situatie zich aandient, daarover geen geschil te ontstaan.

Behalve de allround klussen- en verbouwbedrijven zijn er ook nog andere kleinschalige bedrijven aangesloten bij de VLOK, die eigen sets voorwaarden hebben, waarvoor overigens hetzelfde geldt als hierboven is aangegeven.

VLOK Vakgroep Parket:

 

terug

Delen: