Particulieren die hun huis (laten) bouwen, verbouwen of afbouwen kunnen binnenkort terecht op een belangrijk internetplatform voor ‘zelfbouwers’.

Het platform ZelfbouwInNederland.nl (ZIN) wordt in maart 2019 compleet vernieuwd en sterk uitgebreid. Zelfbouwers kunnen op ZIN straks naar informatie, bouwkavels en inspiratieprojecten zoeken. Bij ieder onderwerp dat zij bekijken krijgen zij gerichte suggesties welke partijen ze kunnen inschakelen.

Via het platform kunnen zelfbouwers en klussenbedrijven dus eenvoudig (en zonder kosten) met elkaar in contact komen.

ZIN heeft de VLOK aangeboden om alle VLOK-leden die dat willen kosteloos op het platform te plaatsen. Als u hier als VLOK-lid gebruik van wilt maken, vernemen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Binnen drie minuten heeft u dat via dit formulier geregeld.

Binnenkort start er o.a. via Facebook een campagne om het Zelfbouw platform onder de aandacht te brengen.

ZIN verwijst zelfbouwers die op zoek zijn naar klussenbedrijven overigens uitsluitend naar VLOK-bedrijven, omdat deze bij het maken van contractuele afspraken gebruik maken van de door de Consumentenbond en Vereniging eigen Huis goedgekeurde algemene voorwaarden (inclusief de extra VLOK-nakomingsgarantie). Daarom staat op de site van ZIN:

Op ZIN worden uitsluitend VLOK-erkende klussenbedrijven vermeld.

Hiermee is niet gezegd dat er niet ook goede en betrouwbare klussenbedrijven zijn die níet bij de VLOK zijn aangesloten. Als je van plan bent met zo’n klussenbedrijf in zee te gaan omdat je ervan overtuigd bent dat je de juiste keuze maakt, zorg dan in ieder geval dat je voor de start van de werkzaamheden goede schriftelijke afspraken met dit klussenbedrijf maakt. In ieder (ver)bouwproject kunnen dingen misgaan of tegenvallen. In die situaties is het belangrijk dat je op eerder gemaakte afspraken kunt terugvallen.”

Delen: