Met de VLOK Akademie wil de VLOK voor alle vakmensen – en serieuze doe-het-zelvers die een carriëreswitch overwegen – een platform bieden om zich te verbeteren. Op het gebied van vakbekwaamheid en ondernemerschap.

VLOK-leden kunnen bij onze partners rekenen op iets extra’s!

De trainingen, cursussen en andere bijeenkomsten waarbij je kennis kunt bijtanken zie je in de Agenda VLOK Akademie

Om je als ondernemer  te helpen biedt de VLOK Akademie met haar partners:

  • op ondernemende vakmensen toegesneden praktische trainingen,
  • met extra ondersteuning, zoals hulp in de praktijk en extra garantie
  • en een gezamenlijk certificaat waar de klant op kan varen

De VLOK Akademie is een activiteit in het kader van het VLOK Kwaliteitsprogramma Vakmanschap en Zekerheid, een uitgebreid programma, dat de VLOK-leden instrumenten geeft om zich te onderscheiden.

Het programma omvat onderwerpen die gericht zijn op het uitvoeren van bepaalde vaktechnische handelingen (werken met elektrische zagen) of het toepassen, monteren, installeren van bouwelementen en -producten. Hierbij vragen wij aan de partners niet alleen aandacht te besteden aan de uitvoering, maar ook aan aspecten, zoals veiligheid en bouwregelgeving.

Daarnaast kan de VLOK Akademie je ook ondersteunen bij je bedrijfsvoering. Partners helpen je hier met typische ondernemerzaken, zoals calculatie, offertes opstellen, financiële administratie, verzekeringen, fiscale zaken, e.d. Maar ook onderwerpen op het gebied van de bedrijfstechniek. Bedrijfstechniek is het gebied tussen het algemene ondernemerschap en de specifieke vaktechniek. Onderwerpen die hier in beeld komen zijn bijvoorbeeld veiligheid of het omgaan met vochtproblemen.

Kijk of we je met de VLOK Akademie kunnen helpen. Want als je na een training iets goed blijkt te kunnen, zul je er meer plezier aan beleven en zo’n klus ook eerder aanpakken. Bovendien ontvang je in vele gevallen een certificaat waarmee je ook aan je klant kunt laten zien dat je verstand van zaken hebt. Ook in het licht van de komende Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen heb je daarmee een stapje voor op collega’s.

En denk eraan, sommige mensen zijn alweer de slechte jaren 2008 – 2013 vergeten, maar in dat soort jaren kun je met aantoonbare kwaliteit én de extra ondersteuning die de partners van de VLOK Akademie bieden beter overleven.

Heb je nog suggesties voor trainingen, waarvan je al veel profijt hebt gehad en die wij nog niet in beeld hebben gebracht. Laat het ons weten.

Zie hieronder de VLOK-partners die je verder willen helpen.

*) Vakman gebruiken wij “op zijn engels” waarbij ‘man’ staat voor mens. De VLOK is namelijk ook trots op zijn vakvrouwen!

 

Organisaties, die als kennisleverancier aan de VLOK Akademie willen deelnemen, kunnen contact opnemen met de VLOK.

Delen: