Op vrijdag 21 april heeft Savantis een docentendag georganiseerd voor de docenten die de mbo-opleidingen Servicemedewerker gebouwen en/of Allround vakkracht Onderhoud- en klussenbedrijf geven.

De docentendag vond dit jaar plaats bij VLOK-Partner Geberit in Nieuwegein. ’s Ochtends presenteerde Savantis het herziene en modulaire lesmateriaal. De docenten bespraken vervolgens onderling de praktische toepassing van de lesstof in de les. Ook het onderwerp energietransitie kwam aan bod. Een mooie gelegenheid om kennis, ervaringen en ideeën met elkaar te delen.

Robert Sikkenk, de gastheer bij Geberit, verzorgde het middagprogramma. Robert dook met de aanwezigen in de wereld van water- en rioolafvoer. Staande voor een metershoge installatie van sanitaire units verbonden door transparante buizen kon Robert alle situaties demonstreren. De demonstratie toonde meedogenloos aan wat de gevolgen zijn als riolering niet volgens de vastgestelde normen wordt aangelegd en hoe dit kan bijdragen aan de verspreiding van Legionella.

De docentendag én de demonstratiewand waren zo leerzaam en inspirerend dat het een lange nazit werd. De vragen van de docenten bleven komen en er werd nog lang onderling en met de specialisten van Geberit nagepraat.


Delen: