Huisadviseur Aon Verzekeringen – waarin onlangs Meeùs Assurantiën is opgegaan – heeft voor de VLOK een nieuwe collectieve bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (de VLOK-AVB) kunnen afsluiten, nadat de vorige verzekeraar onverwacht aangaf de lopende polis te stoppen.

Op nadrukkelijk verzoek van de VLOK is gekozen voor een dekkingspakket dat voldoet aan de dagelijkse praktijk van de aangesloten leden: klussen-, onderhouds- en aanverwante bedrijven, zoals verbouwbedrijven, interieurbouwbedrijven en specialisten, zoals parketteurs.

Op basis van het ZZP-pakket dat door Reaal Schadeverzekeringen is ontwikkeld krijgen de VLOK-leden hier zowel een collectiviteitskorting als een uitgebreidere dekking.De standaarddekking geldt voor bedrijven met een omzet tot 250.000 euro, maar ook als de omzet hoger is, kan dit door Aon Verzekeringen worden geregeld.

  • De belangrijkste uitbreiding is de zgn. Opzichtclausule. Daarmee is de schade aan goederen van de klant die u bewaart, bezit of in bewerking hebt, zijn meeverzekerd. Dit risico is doorgaans in aansprakelijkheidsverzekeringen uitgesloten.
  • Ook zijn brandgevaarlijke werkzaamheden – natuurlijk onder voorwaarden – meeverzekerd.
  • Verder is er een inloopdekking van één jaar waardoor schade door fouten uit het verleden verzekerd zijn.

Daarnaast zijn er opties om de dekking op maat aan te vullen, zoals het meeverzekeren van personeel, meeverzekeren van bouwkundige werkzaamheden of – ingeval van specialisatie – zelfs een mogelijk lagere premie.

Meer weten: zie voor meer vragen en antwoorden over het VLOK-verzekeringspakket.

Delen: