Het was weer een groot feest! De verkiezing van de vakman van het jaar. Bouwmaat heeft met steun van vele partners – waaronder de VLOK en VLOK-partner PCI – de Vakwerk Awards 2018 georganiseerd. Met een gedegen campagne wist Bouwmaat ruim 300 vaklieden ertoe te bewegen hun werk in te zenden.

Tijdens het Bouwmaat XXL Event op 25 mei 2018 in de Jaarbeurs te Utrecht werden de winnaars van de verkiezing bekend gemaakt. Het event werd afgesloten met een daverend feest mee met diverse topartiesten, zoals Tino Martin, Candy Dulfer, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé onder begeleiding van het New Amsterdam Orchestra.

Voor de volgende categorieën werden tot vakman cq vakvrouw van het jaar uitgeroepen:

  • Sanitair & Installatie – Daniël de Geus van BY DAAN
  • Schilderen – Esther de Wit Klusvrouw
  • Duurzaam Bouwen – Rhon van de Velde van Klussenbedrijf Rhon
  • Bouw & Timmeren – Ger Roncken van De Varsj Keukens en Interieurbouw
  • Tegelen – Vitalie Ceban van Vitalie Interieurbouw
  • Stucwerk – Barry Zardoni van Stucadoorsbedrijf Zardoni

De eindwinnaar van de verkiezing Vakman van het jaar 2018 is geworden Rhon van de Velde van Klussenbedrijf Rhon uit Bergen op Zoom. Rhon kwam daarmee in het bezit van een fantastische Ford Transit Custom, ter beschikking gesteld door Ford en Stern.

De VLOK is er trots op om mensen als Rhon als VLOK-lid in de gelederen te mogen hebben.

Rhon zelf is niet een man van vele woorden. Hij richt zich het liefst op zijn werk en heeft daar veel plezier in. Wel geeft hij toe dat zijn opdrachtgever hem extra had weten te inspireren met deze klus. Of zoals hij het omschrijft:

“Een 17de eeuwse boerderij duurzaam verbouwen? Het kan. Fors isolatiepakket in wanden (Faay W’all-in-one), dak en vloer. Lt-vloerverwarming met lucht-warmtepomp (Panasonic) en ventilatie via een D-systeem (Komfovent van Ventilair). Verder veel geduld investeren in het herstellen van het metsel- en timmerwerk en de technische installatie. Voor het herstellen van de balken portaalconstructie is de hulp ingeroepen van ‘Maatwerk in eiken’. Ook voor de rieten kap en het storten van de betonvloer is een beroep gedaan op een derde partij. Alle andere werkzaamheden zijn door ondergetekende uitgevoerd.”

Een leuke impressie is te vinden op https://youtu.be/ZII3WoI5ySc. En voor de nominatie.

De VLOK hoopt dat meer leden komend jaar met een mooie klus aan de slag kunnen. En dat zij het werk van begin tot eind in beeld vastleggen om te kunnen meedingen met de volgende Vakwerk Awards!

 

Delen: