DCS Advies en Begeleiding kan je via e-learning (online zelfstudie) klaarstomen voor het Diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VCA-VOL). Dit diploma heb je nodig om als zelfstandige te kunnen werken in opdracht van een aannemer die VCA-gecertificeerd is.

Een zelfstandige ondernemer zonder personeel kan als bedrijf helaas nog steeds niet VCA gecertificeerd worden. De VLOK vindt dat overigens merkwaardig, omdat je als ondernemer ten alle tijde kunt beslissen voor het uitvoeren van een opdracht iemand in (tijdelijke) dienst te nemen of een collega-ondernemer in te schakelen.

Toch kan een VCA gecertificeerde aannemer een zelfstandige als onderaannemer inschakelen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Een ZZP’er heeft geen onderaannemers, ingehuurden of uitzendkrachten.
  • De ZZP’er moet het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VCA-VOL) hebben en, zo nodig de kwalificaties zoals vermeld in de SSVV Opleidingengids.
  • De ZZP’er moet een eigen VGM-Risico-Inventarisatie en -Evaluatie hanteren.
  • Materialen, arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen van de ZZP’er moeten gekeurd zijn conform vraag 10.2 van de VCA.
  • Als hoofdaannemer toetst u of de werkzaamheden van de ZZP’er voldoen aan de eisen van VCA op de werkvloer. U moet dit ook kunnen aantonen.

Wil je aan de tweede voorwaarde voldoen kun je het diploma behalen met ondersteuning van DCS Advies en Begeleiding.

Ondersteund door het zelfstudietraject online (met voorleesoptie!) en een bruikleenboek krijg je één afsluitende lesdag die wordt afgesloten met een erkend examen.

Het diploma VCA-VOL is tien jaar geldig.

Meer weten over deze opleiding en andere opleidingen, zoals Bedrijfshulpverlening (BHV)?………

 

VLOK-voordeel!

Speciaal voor VLOK-leden heeft DCS Advies en Begeleiding:

  • een speciale korting op de prijs voor de training en
  • als afronding van de training een eigen VLOK-Veiligheidspas!

Bovendien kun je als VLOK-lid via DCS met korting veiligheidsmiddelen aanschaffen, zoals brandblussers.

 

 

terug naar het overzicht van de VLOK-partners

Delen: