SAFE Betalen: zeker van geld!

Waarom SAFE?

  • Consumenten willen geen risico lopen met hun geld. Zij willen geen grote aanbetalingen doen. Consumenten willen – naast kwaliteit en vakmanschap – garantie en zekerheid.
  • Ondernemers willen zekerheid van tijdige betaling. En het liefst vooraf. Daarbij willen ze niet onnodig tijd en inspanning verliezen aan het innen van (laatste) termijnen.

SAFE Betalen helpt partijen het wederzijds vertrouwen te vergroten. SAFE Betalen helpt ondernemers om zekerheid te krijgen dan de betaling van opdrachten goed verloopt. Het geeft de ondernemer ook de mogelijkheid naar de klant toe te laten zien dat hij het uitgangspunt “afspraak = afspraak” hoog in het vaandel draagt. Want ook de klant heeft met SAFE Betalen extra zekerheid.

Met SAFE Betalen verzeker je je van tijdige betaling van het volledige orderbedrag vóórdat de levering plaatsvindt. De klant krijgt extra zekerheid waardoor er geen drempel en risico is om vooraf te betalen. Zo weet je zeker dat je je geld snel ontvangt, zodra je geleverd hebt wat is afgesproken, terwijl de klant weet dat er pas uitbetaald wordt als er geleverd is.

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Handelen in het belang van je klant zonder zelf risico te lopen op wanbetaling
  • Een extra service en koopmotief voor je klanten, dus meer omzet
  • Geen drempel meer voor je klant om vooraf te betalen
  • Eenvoudig en flexibel online systeem met automatische berichtgeving en notificaties voor beide partijen
  • Sneller je geld ontvangen, nadat je geleverd hebt
  • Zekerheid van volledige betaling voordat de klus begint
  • Minimale debiteurenbeheer, dus lagere kosten
  • Geen afnameverplichting en geen verborgen kosten

Wil je graag eens zien hoe het werkt of heb je hulp nodig om het eens te proberen? Neem dan contact op met info@safebetalen.nl.

              

Voor de VLOK is de keuze voor SAFE Betalen ingegeven door het feit, dat de dienstverlening van SAFE Betalen goed aansluit op de vertaling van het uitgangspunt “afspraak = afspraak”, zoals de VLOK die – samen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis – heeft neergelegd in de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden.

Zeker systeem

SAFE Betalen maakt gebruik van Online Betaalplatform om de gelden van zowel kopers als leveranciers te allen tijde veilig te stellen via de derdengeldenrekening “Stichting Online Betalen”.  Online Betaalplatform is onderdeel van MediaMedics B.V. en zowel door De Nederlandsche Bank als de Europese Bank Autoriteit gelicenceerd als betaalinstelling. Zij opereren in 14 landen en wikkelen o.a. alle iDEAL transacties van marktplaats.nl af.

Een derdenrekening is beschermd in die zin dat er geen beslag op kan worden gelegd door schuldeisers van de houder van de derdenrekening. Ook mogen de gelden die op de derdenrekening geparkeerd staan niet worden meegenomen in een eventueel faillissement van de houder van de derdenrekening. Zo wordt gewaarborgd dat de derdengelden, altijd toekomen aan de begunstigde.

In geval de bank (ING Bank), waar de derdengeldenrekening wordt gehouden, failliet gaat dan is jouw geld gegarandeerd onder de wettelijke regeling van het Deposito Garantie Stelsel (DGS) tot een bedrag van 100.000 euro. Meer informatie over hoe het DGS werkt vind je op www.dnb.nl.

 

Delen: