Vanaf 1 mei 2019 is Renovaid partner van de VLOK Akademie.

Renovaid

  • heeft zich – op basis van jarenlange ervaring en expertise –  gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van onderhoudssystemen voor hout. Hierbij gaat het om duurzame reparatie- en renovatiecomponenten voor houtwerktoepassingen, zoals kozijnen, timmer- en gevelelementen.
  • ondersteunt architecten, woningbouwvereniging, verfgroothandels en (ver-)bouw- en onderhoudsbedrijven. Alles gericht op kostenbewust herstel en levensduur verlengend onderhoud.
  • biedt maatwerkoplossingen waarin productcomponenten, applicatietechnieken en begeleiding naadloos leiden tot duurzaam behoud van vastgoed.

En – voor de VLOK Akademie van belang – Renovaid investeert in begeleiding en trainingen van adviseurs en vakmensen.

Het programma van de Renovaid Basisopleiding omvat:

  • theorie met daarin aandacht voor ondergrondherkenning, risicofactoren voor het ontstaan van houtaantasting, het proces van houtaantasting, schimmelsoorten en verborgen gebreken,
  • visuele inspectie, gericht op het in kaart brengen van de huidige staat van het werk en gebruik van gereedschappen en apparatuur,
  • mens, milieu en veiligheid met aandacht voor gezond en veilig werken volgens de Arbo-wetgeving, en – vanzelfsprekend –
  • praktijk met het effectief dichtzetten van openstaande verbindingen, het herstel van aangetast hout door middel van een pastareparatie en laminaatreparatie voor de glaslijn.

De basisopleiding duurt een dag en kost 135 euro (VLOK-leden betalen 110 euro).

Met de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen op komst is het advies: maak gebruik van de mogelijkheden die Renovaid je biedt om voor je klant een aantoonbaar betrouwbaar klankbord te zijn.

Als VLOK-lid ontvangen je daarvoor na afloop van de training:

  • een door Renovaid mede-ondertekend Certificaat VLOK-Vakmanschap en Zekerheid en
  • een sticker Renovaid Specialist voor hun bus.

En heb je de smaak te pakken gekregen, kun je op voor de Renovaid Vervolgopleiding Expert. In deze opleiding wordt dieper op de theorie ingegaan, leg je daarover een theorie-examen af en wordt de praktijk uitgebreid waarbij niet alleen wordt gekeken naar de werkmethodiek, maar ook naar de esthetiek. Een perfect uitgevoerde reparatie is na het overschilderen nagenoeg onzichtbaar!

 

terug naar het overzicht van de VLOK-partners

Delen: