Ook tijdens de coronacrisis blijkt dat zelfstandige vakmensen een goede boterham kunnen blijven verdienen. Er is een structureel tekort aan vakmensen. Ook nu.

Daarom onderschrijft de VLOK van harte onderstaande oproep – mede van ons oud-bestuurslid Barry de Vreede:

“Beste collega klusser,

Het zijn bijzondere tijden. In het hele land zijn ondernemers zoals wij bezorgd over de gevolgen van het coronavirus; zowel privé als zakelijk.
Tegelijkertijd zien we de kracht van ambachtelijk ondernemers. Zij zetten de schouders eronder en zijn creatief en ondernemend in hun oplossingen voor klanten. Met de inzet voor de continuïteit van hun eigen bedrijf, leveren ze ook een belangrijke bijdrage aan onze economie, gezondheidszorg en werkgelegenheid.
En die ambachten moeten we koesteren. Juist nu moeten we zorgen dat het ambacht van klusser klaar is voor de toekomst. Er is volop werk in onze branche maar de instroom van mensen die het vak verstaan is te klein.
Sinds enige tijd zetten wij ons in als leermeesters van de Ambachtsacademie (een initiatief van AmbachtNederland). Wij leiden nieuwe klussers op. Enkele vakgenoten hebben bepaald wat je moet kunnen en kennen om in het inkomen te voorzien. Op basis daarvan leren wij mensen in ons bedrijf de kneepjes van het vak.
AmbachtNederland is op zoek naar meer klussers die net als wij bereid zijn om hun kennis en vaardigheden te delen met iemand die als vakbekwaam klusser aan de slag wil. De Ambachtsacademie leidt op voor de arbeidsmarkt. Dat betekent dat er géén mensen worden opgeleid die het vak als hobby willen oppakken, maar ook niet als er onvoldoende werk is.
Wil je net als wij bijdragen aan de instroom van vakbekwame klussers? Meld je dan aan als leermeester (als je in jouw bedrijf iemand kunt opleiden tot allround klusser). Voor het opleiden van een kandidaat ontvang je een subsidie van € 1.500 per jaar.

Klik hier om je aan te melden als leermeester

Heb je vragen, mail die dan naar info@ambachtnederland.nl. Een medewerker van AmbachtNederland neemt dan binnen 2 werkdagen contact met je op om met jou je wensen, mogelijkheden of vragen te bespreken.

Hartelijke groeten,
Barry de Vreede, Klusbedrijf Weltevree, Zevenhuizen
Fred Mensink, Timmer- en Bouwbedrijf Fred Mensink, Arnhem
Rigard Ferreira, Kluskwadraat, Zuidlaarderveen

Community van ambachtelijke bedrijven
AmbachtNederland heeft als doel om de continuïteit van kleinschalige ambachtelijke branches te bevorderen. AmbachtNederland doet dit bijvoorbeeld door met politici en beleidsmakers in gesprek te gaan, door concrete oplossingen voor knelpunten te bieden (zoals de Ambachtsacademie) en het verzorgen van informatie(kanalen). Als je niet wilt dat wij jou nog benaderen, meld je dan hieronder af voor berichten aan onze community van ambachtelijke bedrijven.

Delen: