De strijd om de vaklieden gaat weer losbarsten. In de Financiële Telegraaf melden diverse organisaties en banken dat het economisch herstel dreigt te stagneren. Gering eigen vermogen bij aannemers, moeilijke financiering van bedrijfsactiviteiten,  tekort aan geschikte bouwlocaties en een tekort van vaklieden zijn de meest genoemde knelpunten.

Door de crisis zijn 85.000 banen in de bouw verloren gegaan (ongeveer 25% van het totaal). De verwachting is dat er tot 2022 zo’n 60.000 nieuwe vacatures zullen moeten worden vervuld.

bron: DFT 7 januari 2016.

Ook de VLOK zet in op het werven van vaklieden. Maar dan diegene, die als zelfstandig ondernemer willen bijdragen aan het economisch herstel. De VLOK heeft als dé brancheorganisatie voor klussen- en verbouwbedrijven de ondernemer die kwaliteit wil leveren veel te bieden. Tweezijdige algemene voorwaarden, die zijn opgesteld met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis, een onafhankelijke Geschillencommissie Klussenbedrijven, de VLOK-nakomingsgarantie, op maat gemaakte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en nog veel meer zaken die je als kleine ondernemer goed kunt gebruiken.

Lid worden van de VLOK?

 

Delen: