“Minister Ollongren en gemeenten hebben een akkoord bereikt over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. In 2021 gaat het bouwtoezicht op de schop. Het laatste woord is echter aan de Eerste Kamer.”

Met deze kop start Cobouw vandaag het nieuws dat de Eerste Kamer het wetsontwerp nu kan aannemen. Of dat zo eenvoudig gaat, zal binnenkort blijken. Bouwend Nederland ziet het nog niet zitten. Ook bouwrechtdeskundigen zijn bang dat het een moeilijke operatie gaat worden.

De VLOK zal ook dit jaar de leden helpen om in ieder geval voorbereid te zijn op de nieuwe regels. Met name als het gaat om de uitbreiding van de rechten van de woonconsument ziet de VLOK de toekomst met vertrouwen tegemoet. Met de VLOK Uitvoeringsvoorwaarden 2021– die zijn goedgekeurd door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis – denkt de VLOK zelfs al een stap verder te zijn dan de nieuwe wet. In feite zit de VLOK al sinds 1998 met de aansluiting bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken in Den Haag op de goede weg. Meer weten…..

De VLOK-nakomingsgarantie speelt daarbij een centrale rol bij het leveren van garantie op product én arbeid.

 

Zie het volledige bericht in Cobouw.

Delen: