Speciaal voor de VLOK-leden heeft Aon Verzekeringen (voorheen: Meeùs Assurantiën) de afgelopen jaren speciale verzekeringsvormen ontwikkeld, gericht op de specifieke eisen van de kleinschalige klussen-, verbouw- en onderhoudsbedrijven.

Stuk voor stuk aantrekkelijke verzekeringen voor klussenbedrijven en mogelijkheden om aan jouw klant te laten zien dat je de zaken zeer professioneel voor elkaar hebt. Waarmee je ook kunt voorsorteren op de eisen die de komende Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen gaat stellen, namelijk dat je bij je offerte aantoont hoe je bepaalde risico’s hebt afgedekt.

Verzekeren blijft een moeilijk vak. Daarom hieronder een aantal vragen en antwoorden over verzekeringen die voor VLOK-leden van belang zijn.

We maken een onderscheid tussen de verzekeringen waarover de leden op grond van de verenigingsreglementen moeten beschikken, de zgn. contributiegebonden verzekeringen en overige verzekeringen.

Contributiegebonden verzekeringen

De contributiegebonden verzekeringen zijn vooral bedoeld om de VLOK-leden te ondersteunen bij het nakomen van afspraken met hun klanten en bij het beschermen van hun onderneming.

Overige verzekeringen

Daarnaast zijn er verzekeringen waarvoor onze huisadviseur voorstellen kan aanbieden, die specifiek op onze bedrijven zijn toegespitst en/of een collectiviteitskorting bevatten.

Een voorbeeld is de VLOK-Transportverzekering, waarbij gereedschappen niet alleen in de bus tijdens transport verzekerd zijn, maar ook in de werkplaats en op het werk bij de klant. Een ander goed voorbeeld is de speciale VLOK-CAR-module voor werken tot 50.000 euro. Deze module sluit aan op de VLOK-AVB.

Wil je VLOK-lid worden en gebruik maken van de voordelige aanbiedingen voor bedrijfs- en ook privé-verzekeringen, dan kun je gebruik maken van de diensten van Aon Verzekeringen. Al sinds 1998 heeft de VLOK voor de verzekeringen voor de leden een vaste huisadviseur. Deze  adviseur – aanvankelijk onder de naam Baneke-Gräffner, later Meeùs Assurantiën – is gekozen omdat die van oudsher bekend is in en met de bouw en de aanverwante sectoren. En door de jarenlange samenwerking ook goed ingeburgerd in de specifieke omstandigheden voor kleinschalige klussenbedrijven. In 2018 in Meeùs opgegaan in Aon Verzekeringen.

Verzekeringen: ook voor jezelf en voor jouw partner

Behalve voor jouw bedrijf kun je ook voor jezelf verzekeringen afsluiten via Aon Verzekeringen. Je kunt met jouw familie deelnemen aan de mantelpolis voor de Ziektekostenverzekeringen, die de VLOK heeft gesloten met het Zilveren Kruis.

 

terug naar Financieel voordeel voor VLOK-leden