“Uiteraard maak ik wel eens gebruik van huurcentra. Maar zodra het halen en retourneren van eenzelfde product vaker voorkomt, overweeg ik om dit te gaan kopen. Ik huur vooral steigers en bijvoorbeeld muurzagen”, zegt Paul Tinnemans van Klussenbedrijf Tinnemans.  Ook Ronald Schaeffer van Klusbedrijf De KlusBij huurt regelmatig. “Maar dat gaat dan om bouwdrogers, heaters, steigers en containers. Reden hiervan is dat we die zo wisselend nodig hebben, dat het niet loont om ze aan te schaffen.”

Paul Tinnemans huurt voornamelijk steigers en muurzagen, zoals die hier is ingezet bij het maken van een nieuwe gevelopening.

“Toen ik 12,5 jaar geleden met mijn klussenbedrijf begon, maakte ik vaker gebruik van huurcentra. Breekhamers, zware boormachines, diamantboormachines, muurzagen, tegelzaag, steigers, en dergelijke, werden toen regelmatig gehuurd. Dat is relatief duur als je bedenkt dat je naast het huurbedrag – en soms dus ook slijtage van beitels of diamantschijven – tevens de tijd moet tellen die je kwijt bent met het halen en (tijdig) terugbrengen van de gehuurde producten. Gemiddeld kost dat ook zo’n anderhalf uur, hetgeen betekent dat bij het huren nog eens zo’n € 60,00 opgeteld moet worden”, vertelt Paul Tinnemans.

Gezien de bijkomende kosten heeft hij al snel geïnvesteerd in het kopen van enkele breekhamers (minimaal enkele dagen per maand nodig), kamersteiger, tegelzaagmachine en een tweetal zwaardere boormachines. “In de offerte bereken ik hiervoor altijd een klein bedrag voor gebruik eigen materialen en slijtage beitels, waardoor de spullen zich ook nog eens zelf een beetje terugbetalen. Mijn inziens sla je dan twee vliegen in één klap: geen onnodig tijdverlies met halen en terugbrengen en daarnaast eigen materieel dat zich min of meer terugbetaald.”

Ronald Schaeffer huurt alleen bouwdrogers, heaters, steigers en afvalcontainers.

“Maar ik kan natuurlijk niet alles zelf in huis hebben”, vervolgt Paul. “Momenteel huur ik vooral steigers voor het vervangen van bijvoorbeeld
gevelbekleding en muurzagen voor het maken van doorgangen in gevels. Beide producten huur ik gemiddeld één tot twee keer per jaar. De producten gebruik ik dus te weinig om zelf te gaan kopen.”

Bron: http://www.bouwtotaal.nl/2018/01/klussenbedrijven-huren-selectief/

Delen: